ГЕОСИНТЕЗ ІНЖЕНІРІНГ

Розробка і сервіс бурових промивальних рідин

У нас визначна подія! Сьогодні наші промивальні системи були використані на 250-тій за рахунком свердловині. Ця межа, досягнута за 20 років трудової діяльності, до якої причетні вже три покоління представників української школи бурових рочинів.

Все починалося в грудні 1996 року, коли тільки створене Політучим О.І. і Розенгафтом А.Г. перше в Україні приватне підприємство по сервісу бурових розчинів - НВП «Зонд» розпочало роботи на своїй першій свердловині. Це була Південна Афонасіевская №163, а замовником виступало Охтирське УБР «Укрнафта». Все було в перший раз - і приготування реагенту РР-2С, і відпрацювання технології роботи на свердловині, і організація логістики. Далеко не все пройшло гладко, особливо в інтервалах пермських ангідритів. Але в цілому, свердловину пробурили успішно, і навіть, з якимось економічним ефектом. Промивальна система ПІБР-2 отримала путівку в життя!
Безпосередньо на свердловині працювали - Іван Юрійович Харів та Сергій Володимирович Лубан. А наш директор - Іван Іванович Полетучій, в ті часи возив реагент РР-2С на свердловину - Жигулями з причепом.
Цікавий був час…

Пройшло 20 років. Розенгафт А.Г - поїхав на лікування в Ізраїль, Політучій А.І. і Харів І.Ю. вже на пенсії. НВП «Зонд» пробурив на ПІБР-2 180 свердловин, але в 2013 році в компанії змінилося і керівництво, і технічна політика. Сьогодні на його базі вже зовсім інше підприємство. У частині нашого колективу був ще київський період - «КБ бурового інструменту». Тут ми пробурили 30 свердловин, в тому числі кілька горизонтальних. Створили нову лабораторію і зібрали прекрасний колектив фахівців. Розробили і впровадили власну безглинисту систему «Біокар». Але і цей період закінчився. Сьогодні ми знову зібралися на полтавській землі, але вже під прапором Геосинтезу.

Звичайно те, що у нас виходить сьогодні, не йде ні в яке порівняння з минулим. Це зовсім інший технічний і науковий рівень. За три роки ми провели роботи на 40 свердловинах. У нашому асортименті більше десяти рецептур бурових розчинів, виробництво хімреагентів, база зберігання рідин і власний транспорт. «Біокар» - найпоширеніша безглинистих система в Україні. Ми розробили дійсно унікальний реагент «Алеврон». Повернули в Україну розчини на вуглеводневій основі. На виході ще кілька відмінних розробок, якими займаються вже наші молоді співробітники. Життя йде, ми готуємо собі зміну.
Але як би далеко ми не просунулися, в основі нашої сьогоднішньої роботи все одно залишається отриманий досвід, методи та ідеї, які своїм корінням сягають у далекі дев'яності минулого століття. І залишаються в пам'яті люди - ті, з ким зводила доля, з ким доводилося вирішувати нелегкі бурові питання ...