ГЕОСИНТЕЗ ІНЖЕНІРІНГ

Розробка і сервіс бурових промивальних рідин

Як ми і передбачали, 2015 рік був переломним, складним і неоднозначним. Як водиться - старе опирається, але вектор обрано правильний, і наша країна, хоч і зі скрипом, але рухається у вірному напрямку.

На фронті - притихло. Північний сусід переключився на арабів і турків. Нафта - дешевшає, долар - росте, індекс РТС - стабільно падає. У цілому тенденція позитивна, дуже хочеться вірити, що за своїми проблемами РФ буде менше приділяти уваги нашому «порятунку» від бендерівської хунти.

Великі надії на безвізовий режим з ЄС. За останній рік оформлення віз вимагало недто багато часу. Проблем з їх отриманням у нас не було, але тяганина заважає жити і працювати. Особливо, в контексті наших постійних контактів із Польщею (PSPW). А тут і спільні дослідження, і конференції, і спільні наукові розробки. Значення нашої співпраці важко переоцінити, але її апогей - це промислові випробування ІЕР Witer II. В Україні, за рік, ми провели роботи на 4 свердловинах, а в перших числах січня плануються роботи ще на одній - вже на п'ятій. Опрацьовуються питання застосування ІЕР Witer II на польських родовищах. Ведуться наукові роботи зі створення замкнутого циклу закінчування свердловин із використанням систем на вуглеводневій основі.

Торік у нас з'явилися друзі в Болгарії. Спільними зусиллями ми відновили поставки болгарського бариту в Україну. Проглядається кілька перспективних напрямків його застосування в різних промивальних системах.

Продовжується співпраця з Національним технічним університетом нафти і газу. Нами заснована стипендія імені А.Г.Розенгафта, яка присуджується студентам-буровикам старших курсів, які показали виняткові знання в області промивання свердловин і хімії бурових промивальних рідин. В університеті проводяться науково-практичні тренінги, де студенти освоюють методи управління нашими промивальними системами. Студенти регулярно проходять виробничу практику в центральній лабораторії і на виробничих об'єктах, де ми проводимо сервісні роботи. Продовжується реалізація програми досліджень реологічних і структурно-механічних властивостей бурових розчинів у вибійних умовах.

2015 приніс зміни для тієї частини нашого колективу, яка до останнього часу продовжувала працювати за сумісництвом в НДІКБ бурового інструменту. Тепер всі колишні співробітники лабораторії бурових розчинів переведені на постійну роботу в Геосинтез. З НДІКБ БІ ми зберігаємо партнерські і дружні відносини.

Триває реконструкція бази виробничого обслуговування. Ми побудували величезну арочну конструкцію над майданчиком обважнювачів, і захистили її від опадів і прямих сонячних променів. Закінчили обв'язку напірними лініями вузла приготування промивальних рідин і ємностей зберігання. Облаштували блок приготування інвертних емульсій, встановили диспергатор власної конструкції. Освоїли методи регенерації ІЕР за допомогою мобільного блоку центрифуг. Закінчили будівництво прохідної. Наближається до завершення спорудження автомобільної стоянки.

У 2015 році ми застосовували наші промивальні рідини на 17 свердловинах, 9 з яких - це КРС. Ніколи раніше обслуговування ремонтних робіт не становило такої вагомої частки в нашому балансі. Тут існує два аспекти.
Перший - позитивний. Нарешті, при проведенні КРС почали приділяти увагу промивальним рідинам. Хочеться вірити, що не за горами той час, коли застосування технічної води стане анахронізмом. Не малу роль у цьому процесі зіграли наші спеціальні рідини «Біокар-блок» і ІЕР Witer II, застосування яких дозволяє суттєво зменшити ризик забруднення пластів при глушінні.
Другий аспект - негативний. Це неможливо зрозуміти, але в період війни, коли країні вкрай потрібні енергоносії, Україна примудряється різко скорочувати обсяги буріння нових свердловин. Парадокс! Дуже сподіваємося, що в Новому році у наших державних мужів додасться мудрості.

«Не допускай такої мислі, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку».

Ліна Костенко.


З НОВИМ 2016 РОКОМ! Нехай Новий Рік принесе мир, успіх і процвітання.


Москва

Гаага. Міжнародний кримінальний суд: переслідування осіб, відповідальних за ген

Безвізовий режим

Івано-Франківськ. Національний технічний університет нафти та газу

Польща. Кросно. PSPW

Болгарія. Софія. Barite Mining

Майданчик обважнювачів

КПП

Новий автобус